Ga terug
+ servings

Hartige groententaart met mozzarella & gegrilde groenten

Totale bereidingstijd 00uur:50 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.34 van 3 beoordelingen
4 -6 personen

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 el pesto
  • 1 vel rond bladerdeeg
  • een handjevol pijnboompitten optioneel

  • Was en snij de aubergine en courgette in rondjes van ongeveer een halve centimeter.
  • Bak eerst de aubergineschijfjes in een eetlepel oliijfolie in een pan voor 4-5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en bijna gaar zijn. Kruid met peper en zout tijdens het bakken.
  • Bak daarna de courgetteschijfjes voor zo'n 2-3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout tijdens het bakken. Laat de groenten even afkoelen en uitlekken op wat keukenpapier zodat overtollig vocht verdwijnt.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de tomaten en mozzarella ook in plakjes van ongeveer een halve centimeter. Laat ze ook even uitlekken op keukenpapier zodat alle overtollig vocht verdwijnt.
  • Leg het vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenschaal. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Besmeer de bodem met de pesto.
  • Verdeel op de pesto in rondjes de groenten afgewisseld met de mozzarella tot alles op is.
  • Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen. Dit mag rustiek zijn of met een patroontje. Wat je zelf wil. Smeer eventueel de bovenkant van het deeg nog in met een beetje olijfolie voor een mooi bruin kleurtje. Bestrooi de taart eventueel met wat pijnboompitten.
  • Zet de taart in de oven voor 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de mozzarella goed gesmolten.
  • Laat enkele minuten afkoelen alvorens te serveren.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!