8 scones
Ingrediënten
Voor de scones
- 280 gram zelfrijzende bloem
- 25 gram zoetstof op basis van Sucralose (50g kristalsuiker)
- 90 gram koude boter
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 gram (volle) plattekaas
- 1 ei
- 100 gram blauwe bessen
Voor de frosting
- 50 gram zoetstof op basis van tagatesse
- 3-4 eetlepels melk/room
Voor de scones
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de boter in kleine blokjes en zet terug in de koelkast tot je ze nodig hebt.
Doe de zelfrijzende bloem samen met de zoetstof in een kom. Mix met een garde.
Voeg dan de koude boterblokjes toe en wrijf de boter met je vingers in de bloem tot de boter zo goed als verwerkt is in de bloem. Een paar grotere stukjes boter mogen er zeker nog inzitten. Het is belangrijk dat we de bloem en boter niet te warm laten worden.
Mix in een kleine kom de plattekaas, ei en vanille-extract met een garde.
Giet het mengsel bij de bloem en meng met je handen of een houten lepel tot een egaal geheel. Mix ook hier weer niet te lang. Voeg de blauwe bessen toe en meng voorzichtig onder het deeg.
Leg wat bloem op je werkblad en leg het deeg erop. Je hoeft het deeg niet te kneden, enkel te vormen in een ronde met een hoogte van ongeveer 2-3 centimeter.
Snij het deeg in 8 gelijke delen (ik doe dit zoals ik een taart zou snijden) en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk eventueel de bovenkant van de scones met wat melk of room.
Bak de scones in de oven voor 25 minuten. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur op een koelrekje.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!