Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Knolselder salade met appel en walnoten crunch

Bereidingstijd20 min
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 knolselder
  • 2 appels
  • 2 eetlepels walnoten
  • 1 eetlepel gedroogde veenbessen
  • 4 eieren

Voor de dressing

  • 150 ml (Griekse) yoghurt of plattekaas
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel curry kruiden

Instructies

  • Breng een pot met water aan de kook voor de eitjes. Zodra het water kookt, laat de eieren zakken en kook ze voor 11 minuten. Giet de eieren af en zet de eieren onder met koud water. Laat ze volledig afkoelen.
  • Schil ondertussen de knolselder en eventueel de appel. Ik hou van appelschil, dus ik laat hem er aan. We gaan onze knolselder en appel erg fijn snijden. Als je een mandoline hebt om in jullienne te snijden is dat ideaal. Je kan eventueel ook een grove rasp gebruiken of een spiraalsnijder. Het is de bedoeling dat de knolselder in fijne dunne stukjes gesneden wordt. De appel snijden we in dezelfde grootte.
  • Maak je de salade op voorhand, leg dan de knolselder en appel na het snijden in een kom met wat water. Zo voorkom je verkleuring.
  • Rooster de walnoten voor een paar minuten in een droge pan zodat ze geurend worden en een licht kleurtje krijgen. Hak ze samen met de veenbessen fijn tot een crunch of pulseer een paar keer in een keukenmachine.
  • Maak de dressing door alle ingrediĆ«nten samen te mengen tot een egaal geheel. Kruid met peper en zout.
  • Pel de afgekoelde gekookte eitjes.
  • Giet de dressing over de fijngesneden/geraspte appel en knolseder en meng goed.
  • Serveer de knolselder met de gekookte eitjes en verdeel bovenop de walnotencrunch.