Ga terug
+ servings

De beste ovenfrietjes

Totale bereidingstijd 00uur:55 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:45 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.60 van 5 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 600 g middelgrote aardappelen
  • 1 el bloem
  • 1 el chilikruiden of andere kruiden naar keuze

  • Was de aardappelen en schil ze eventueel.
  • Snij de aardappelen doormidden en snij elke helft afhankelijk van de grootte in 2 of in 3 (kleinere deed ik in 2). De stukken moeten dikke frieten worden.
  • Doe de frietjes in een pot met koud water en zet op het vuur en breng aan de kook.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 210°C.
  • Draai het vuur uit zodra het water kookt en giet de aardappelen af en doe ze terug in de pot.
  • Voeg de eetlepel bloem toe samen met de kruiden en wat zout.
  • Doe een deksel op de pot en schud zodat alle kruiden en bloem goed verdeeld worden. Als er nog wat klontertjes zijn maakt dit niet uit!
  • Leg de frietjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bak in het midden van de oven goudbruin in ongeveer 25-30 minuten.
  • Ze zouden echt krokant en bruin de oven uit moeten komen. Enjoy! :)
Dit recept is gebaseerd op http://www.brandnewvegan.com/recipes/crispy-oven-baked-fat-free-french-fries.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!