Snij de aardappelen doormidden en snij elke helft afhankelijk van de grootte in 2 of in 3 (kleinere deed ik in 2). De stukken moeten dikke frieten worden.
Doe de frietjes in een pot met koud water en zet op het vuur en breng aan de kook.
Verwarm ondertussen de oven voor op 210°C.
Draai het vuur uit zodra het water kookt en giet de aardappelen af en doe ze terug in de pot.
Voeg de eetlepel bloem toe samen met de kruiden en wat zout.
Doe een deksel op de pot en schud zodat alle kruiden en bloem goed verdeeld worden. Als er nog wat klontertjes zijn maakt dit niet uit!
Leg de frietjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en bak in het midden van de oven goudbruin in ongeveer 25-30 minuten.
Ze zouden echt krokant en bruin de oven uit moeten komen. Enjoy! :)
Dit recept is gebaseerd op http://www.brandnewvegan.com/recipes/crispy-oven-baked-fat-free-french-fries.