Ga terug
+ servings

Rabarbercake

Totale bereidingstijd 01uur:15 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 01uur:00 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.75 van 35 beoordelingen
10 personen

Ingrediënten

  • 150 gram boter kamertemperatuur
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 eieren kamertemperatuur
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 400 gram rabarber ong. 2 stelen
  • geschaafde amandelen optioneel

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een cakeblik/springvorm (de mijne heeft een diameter van ongeveer 22 cm) in met boter. Doe één eetlepel bloem in de bakvorm en verdeel zodat er overal een dun laagje bloem zit. Klop het overtollige bloem uit de vorm.
  • Doe de boter en suiker in een grote kom en mix met een garde of met een elektrische mixer voor drie minuten goed door. Het geheel moet wat luchtiger worden.
  • Voeg één voor één de eieren toe aan het mengsel tot alles een glad deeg vormt;
  • Doe de bloem bij het beslag en roer door met een garde. Mix tot alles net onder elkaar staat, niet te lang!
  • Was de rabarber en snij in blokjes van ongeveer 1 cm. Voeg ze toe aan het beslag.
  • Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad met een mes of spatel. Heb je nog wat amandelschilfers, kan je deze nu er over strooien.
  • Zet in de oven (onderaan) voor ongeveer 60 minuten.
  • Wordt de cake te snel bruin, dek dan af met twee laagjes aluminium folie.
  • Check vanaf 50 minuten of je cake al gaar is, elke oven is anders! Gebruik een tandenstoker om te kijken of het beslag nog lopend is. Zo niet, haal de cake uit de oven en laat eerst 5 minuten afkoelen alvorens je hem verder laat afkoelen uit de vorm.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!