Ga terug

Glutenvrije cupcakes met appel

Porties: 18 cupcakes

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrije bloem*
  • 1/4 de theelepel xanthaangom**
  • 5 eieren
  • 200 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 1/2 de theelepel zout
  • 1/2 de theelepel kaneel
  • 2 appels bijvoorbeeld jonagold, in kleine stukjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de eieren, suiker en olie in een grote kom en mix met een elektrische mixer tot het mengsel licht van kleur en dikkig wordt, ongeveer 3 minuten.
  • Doe alle overige ingrediënten bij het deeg en roer door met een houten lepel.
  • Voeg ook de appels toe aan het beslag.
  • Neem je cupcakebakvorm en leg in elk gat een cupcakepapiertje. Vul de papiertjes drie kwart vol met deeg.
  • Bak in de oven voor 18-20 minuten.
  • Check de cakejes met een tandenstoker. Hangt er geen nat deeg meer aan, dan zijn de klaar!

Notities

* Als je geen gluten-intolerantie hebt, kan je ook gewone bloem gebruiken.
** Gebruik écht niet meer! Dit goedje maakt alles heel elastisch, dus als je meer gebruikt gaat alles rubberachtig smaken. Als je gewone bloem gebruikt, kan je dit weglaten.