Ga terug
+ servings

Glutenvrije cupcakes met appel

Totale bereidingstijd 00uur:00 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Bereidingstijd 00uur:00 minuten
Afdrukken

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
18 cupcakes

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrije bloem*
  • 1/4 de theelepel xanthaangom**
  • 5 eieren
  • 200 gram suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels neutrale olie
  • 1/2 de theelepel zout
  • 1/2 de theelepel kaneel
  • 2 appels bijvoorbeeld jonagold, in kleine stukjes

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de eieren, suiker en olie in een grote kom en mix met een elektrische mixer tot het mengsel licht van kleur en dikkig wordt, ongeveer 3 minuten.
  • Doe alle overige ingrediënten bij het deeg en roer door met een houten lepel.
  • Voeg ook de appels toe aan het beslag.
  • Neem je cupcakebakvorm en leg in elk gat een cupcakepapiertje. Vul de papiertjes drie kwart vol met deeg.
  • Bak in de oven voor 18-20 minuten.
  • Check de cakejes met een tandenstoker. Hangt er geen nat deeg meer aan, dan zijn de klaar!
* Als je geen gluten-intolerantie hebt, kan je ook gewone bloem gebruiken.
** Gebruik écht niet meer! Dit goedje maakt alles heel elastisch, dus als je meer gebruikt gaat alles rubberachtig smaken. Als je gewone bloem gebruikt, kan je dit weglaten.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!