Ga terug

Goedgevulde Chili Con Carne

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram runder- of kippengehakt
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 blikken bonen naar keuze
  • 1 blik maïs

Kruiden

  • 2 eetlepels chili kruidenmix OF
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel mild paprikapoeder*

Instructies

  • Snij alle groenten in kleine stukken.
  • Verhit ondertussen een grote pot met wat olijfolie op het vuur. Voeg de ui en wortel toe en bak tot deze glazig ziet (ongeveer 2 minuten).
  • Plet de look en voeg deze toe aan de ui. Bak 30 seconden, tot je de look ruikt, en voeg dan het gehakt ook toe.
  • Bak het gehakt al roerende tot het geen roze kleur meer heeft. Probeer met een houten lepel zoveel mogelijk van het gehakt te scheiden, zodat je geen grote gehakt-brokken krijgt.
  • Voeg de paprika en courgette toe en bak twee minuten mee.
  • Voeg de kruiden (chili, komijn, paprika, peper en zout) toe aan het gehakt-mengsel en zet onder elkaar. Laat 2 minuten meebakken, je zal de kruiden heel goed kunnen ruiken.
  • Voeg nu de twee blikken tomatenblokjes, de afgespoelde bonen en de maïs toe.
  • Zet alles goed onder elkaar en laat minstens 10 minuten (maar des te langer des te beter!) op een zacht vuurtje pruttelen. Proef ook even of er nog extra zout of peper bij moet.

Notities

*Hou je van pikant? Probeer dan eens pikant gerookt paprikapoeder in plaats van de milde variant. Gebruik wel maar 1/2de theelepel!