Ga terug

Michiel's vispannetje

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 courgettes
  • 3 rode paprika's
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje vis of groenten
  • 1 eetlepel zwarte olijven in schijfjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 500 gram kabeljauwfilet diepgevroren
  • 1 eetlepel gedroogde oregano

Instructies

  • Ik zal al beginnen met een goede tip: het best begin je met de groenten eerst te snijden. Dan kan je namelijk vlot alles bakken aangezien het allemaal niet bijster lang op het vuur moet!
  • Zet een grote pot of braadpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe aan de pan. Snij de ui fijn en doe deze in de pot. Roer twee minuten door zodat de ui transparant wordt.
  • Snij de look erg fijn of pers ze met de lookpers en voeg toe aan de pot. Roer 30 seconden door totdat je de look ruikt. Bak de look niet te lang, dan wordt hij bitter.
  • Voeg de tomatenpuree toe en kruid met de oregano, wat peper en zout. Laat de tomatenpuree zo'n twee minuten meebakken, maar vergeet niet te roeren. Door het bakken van de tomatenpuree verdwijnt de zure tomatensmaak.
  • Snij de paprika's en de courgettes in beetklare stukken. Voeg ze toe aan de pot, samen met de kappertjes en de olijven. Voeg ook het bouillonblokje toe en een bodempje water om alles wat losser te maken. (Liever te weinig water als te veel, aangezien de courgettes ook heel veel vocht loslaten bij het stoven!) Roer door elkaar en laat 5 minuten pruttelen met het deksel op de pot.
  • Snij de vis in grove stukken en kruid hem met peper en zout. Roer het groentenmengsel nog een keer goed door en leg de vis er bovenop. Zet het deksel weer op de pot en laat nog 10 minuten garen tot de vis klaar is.