Ga terug
+ servings

Raapjespuree met romige kip uit de oven

Totale bereidingstijd 00uur:35 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:25 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 4 kippenbouten met vel of zonder*
  • 400 ml light room
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • een handjevol verse basilicum

Voor de puree:

  • 800 g aardappelen
  • 600 g raapjes
  • wat olie van de zongedroogde tomaten

Voor de kip:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt wat boter/olie in een braadpan en bruin de kip langs alle kanten goudbruin voor ongeveer 3-4 minuten.
  • Haal de kip uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
  • Snipper de ui fijn en plet de look.
  • Bak ze voor twee minuten in de graadpan. Voeg de zongedroogde tomaten toe samen met de helft van de room. Roer goed door en laat een minuutje koken.
  • Giet de saus bij de kip en zet voor 25 minuten in de oven tot de kip goudbruin is en helemaal gaar.
  • Laat even afkoelen en voeg de rest van de room bij de saus om ze terug glad te maken.
  • Serveer met fijngesneden basilicumblaadjes.

Voor de puree:

  • Schil de aardappelen en de raapjes en snij in gelijke stukken.
  • Kook ze gaar in een pot met ruim water.
  • Giet ze af en pureer met wat olie van de zongedroogde tomaten. Kruid met peper, zout en eventueel verse nootmuskaat.
*Met vel krijg je meer smaak, maar dit zorgt natuurlijk voor wat extra vet. Je kan ook de saus niet bij de kip gieten en dan de kip na het bakken in de oven uit het vet halen en dan pas aan de saus toevoegen. Laat de saus dan wel even inkoken in de pan.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!