Ga terug
–+ servings

Eenpots pasta bolognese

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:35 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.92 van 12 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram gehakt*
  • 2 zakjes spaghettigroenten
  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel oregano
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 bouillonblokje
  • 260 gram penne
  • Mozzarella optioneel

  • Zet een grote pot** op het vuur en voeg een klein beetje olie toe. Bak het gehakt rul en kruid met peper en zout. Schep het gehakt uit de pot en hou even opzij.
  • Terwijl het gehakt bakt, kan je de teentjes look al fijnsnijden of persen met een lookpers.
  • Als er niet meer genoeg olie in je pan zit, voeg dan een extra scheutje toe en bak je spaghettigroenten samen met de look en oregano voor zo'n 3-5 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak zo'n 2 minuten mee. Zodra de groenten beetgaar zijn, kan je de tomatenblokjes, het bouillonblokje, de penne en 1 liter kokend water bij in de pot.
  • Draai het vuur laag zodat de saus niet aanbrandt en roer voortdurend. Bij mij duurde het 15 minuten voor de pasta al dente was (normale instructies op de verpakking was 11 minuten). Merk je dat het water te snel verdwijnt? Voeg dan beetje bij beetje extra water toe tot je de juiste saus dikte krijgt.
  • Voeg een minuutje of twee voor de pasta klaar is het gehakt weer toe aan de pot zodat dit mee kan opwarmen.
  • Wil je ook een lekker krokant kaaskorstje? Zet dan je grill aan van je oven. Verdeel de mozzarella (geraspte of verse kan allebei) en zet een paar minuutjes onder de grill. Serveer meteen!
*Kies zelf welk gehakt je lekker vindt. Ik neem meestal rundergehakt, maar ook kipgehakt, kalfsgehakt of zelfs veggie gehakt werkt in dit recept goed! **Gebruik een pot die ook in de oven mag als je op het einde graag een krokant kaaskorstje wil toevoegen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!