Ga terug
Recept afdrukken
4.34 van 3 stemmen

Havermoutwafels

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Porties: 6 wafels

Ingrediƫnten

  • 100 gram havermeel*
  • 2 eieren
  • 2 el ahornsiroop
  • 100 ml karnemelk**
  • 1/2 de theelepel bakpoeder
  • 1/2 de theelepel bicarbonaat***

Instructies

  • Als je zelf karnemelk maakt, doe de melk dan in een glas en voeg er een eetlepel citroensap aan toe. Roer even door en laat staan tot je de rest van de ingrediĆ«nten klaar hebt.
  • Meng het havermeel met het bakpoeder en bicarbonaat.
  • Voeg in het midden van het mengsel de eieren en ahornsiroop toe en meng door elkaar. Voeg beetje bij beetje te melk toe tot een glad beslag.
  • Bak de wafels zo'n 3 minuten (afhankelijk van je machine) goudbruin.
  • Verorber meteen of bewaar afgesloten voor een paar dagen of in de diepvries. Steek de wafels even in een broodrooster om ze terug krokant te maken.

Notities

*Je kan havermeel gemakkelijk zelf maken door havervlokken te malen met een blender of keukenmachine. Voor het meest zachte resultaat zeef je wel best je meel zodat grovere stukjes achterblijven (die kan je dan nog een keertje blenden).
** Ik heb nooit karnemelk in huis, dus ik maak het altijd zelf door aan mijn melk 1 eetlepel citroensap toe te voegen. Dit zorgt er voor dat dat het stremsel in de melk samen gaat klitten. Best met halfvolle/volle melk voor optimaal resultaat.
*** Heb je geen bicarbonaat, gebruik dan wat extra bakpoeder!