Ga terug
+ servings

Dunne havermout pannenkoeken

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 6 beoordelingen
8 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 50 g havermeel*
  • 50 g tarwebloem**
  • 250 ml magere melk
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille optioneel

  • Meng het havermeel met de bloem.
  • Maak een kuiltje in het deeg en voeg de melk en eieren toe, en eventueel de vanille.
  • Meng van binnen naar buiten tot een egaal deeg.
  • Verwarm een pannenkoekenpan op hoog vuur.
  • Voeg telkens een kleine pollepel toe aan de pan en swirl het deeg rond tot een egaal vlak.
  • Laat bakken tot ze goudbruin zien (bij mij maar 30 seconden) en draai dan om.
  • Hou de pannenkoeken warm in de oven op 150°C of verorber meteen.
*Je kan ook je eigen havermeel maken met een staafmixer of blender. **Ik nam de ratio 50/50 bloem vs havermout. Wil je de pannenkoeken nog gezonder maken? Ga dan voor meer havermout vs bloem. De pannenkoeken zullen zo wel iets moeilijker bakken maar ze zijn nog altijd heerlijk!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!