Ga terug
+ servings

Gebakken donuts (suikervrij)

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
6 donuts

Ingrediënten

Voor de donuts

  • 60 milliliter melk
  • 1 tsp vanille-extract
  • 50 g zoetstof op basis van tagatose (100g kristalsuiker)
  • 1 ei
  • 40 gram neutrale olie
  • 125 gram zelfrijzende bloem

Voor de frosting

  • 150 gram diepgevroren frambozen
  • 70 g zoetstof op basis van tagatose (120g poedersuiker)
  • 1 el citroensap
  • Gevriesdroogde frambozen optioneel

Voor de donuts

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Als je geen antikleeflaag op je donut pan hebt, boter ze dan in.
  • Doe de melk samen met de vanille, het ei, de zoetstof en neutrale olie in een kom. Meng tot een egaal geheel.
  • Voeg dan de bloem toe en mix tot een glad egaal deeg.
  • Verdeel het deeg over 6 donut vormpjes. Ik gebruik hiervoor een spuitzak zodat ik het rondje in het midden gemakkelijk vrij kan houden.
  • Bak de donuts in de oven voor 12 minuten en laat ze even afkoelen voor je ze uit de bakpan haalt. Laat ze volledig afkoelen op een koelrek.

Voor de frosting

  • Doe de frambozen in een pannetje met een klein scheutje water. Probeer de frambozen plat de drukken met een houten lepel. Laat de frambozen zo’n tien minuutjes zachtjes sudderen tot er een frambozenpapje ontstaat die wat van confituur weg heeft.
  • Pureer eventueel en zeef het papje om de zaadjes te verwijderen. Je hebt nu een heel geconcentreerde frambozenpuree.
  • Doe een grote eetlepel van de frambozepuree in een kom en meng met de zoetstof en een eetlepel citroensap. Is de frosting nog wat te lopend, voeg dan wat extra zoetstof toe. Is de frosting wat te vast voeg dan nog wat frambozenpuree toe of een eetlepel water.
  • Bestrijk je donuts royaal met de frosting. Werk eventueel af met wat verkruimelde gevriesdroogde frambozen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!