Ga terug
+ servings

Chocolade brownies met courgette

Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
9 grote stukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g kokosbloesemsuiker/bruine suiker
  • 100 g appelmoes
  • 120 g volkoren zelfrijzende bloem*
  • 50g cacao poeder
  • 1 grote courgette
  • 100 g pure chocolade

  • Verwarm de oven voor op 180°C & smeer een (brownie)bakblik in met wat olie en leg er eventueel een bakpapiertje in.
  • Meng in een grote kom de eieren, de suiker, appelmoes & doe er nadien ook de bloem (+ eventueel het bakpoeder) en het cacaopoeder bij.
  • Rasp de courgette (schil om geen groene spikkeltjes in de cake te krijgen) en schep onder het deeg.
  • Hak de chocolade en doe de helft van het mengsel onder het deeg. Bewaar de andere helft voor de bovenkant.
  • Doe het deeg in het bakblik en verdeel gelijkmatig. Bestrooi met de overige gehakte chocolade.
  • Bak in het midden van de oven voor 30 minuten (als je een cakeblik gebruikt kan het wat langer zijn. Prik met een tandenstoker om te kijken of het deeg al helemaal gaar is).
Op basis van een receptje van Dani Spies: http://cleananddelicious.com/2016/05/31/chocolate-zucchini-snack-cake/
*Heb je gewone volkoren bloem, voeg dan 2 tl bakpoeder toe.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!