Ga terug
+ servings

Courgette ontbijt cake

Totale bereidingstijd 01uur:10 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:55 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.45 van 9 beoordelingen
12 snedes

Ingrediënten

  • 1 grote courgette
  • 2 eieren
  • 100 gram (kokosbloesem) bruine suiker*
  • 1 theelepel kaneel/vanille
  • 150 gram ongezoete appelmoes
  • 250 gram zelfrijzende (volkoren)bloem + 1 eetlepel extra

Optionele toevoegingen

  • gehakte walnoten, pure chocolade, rozijntjes, ...

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de courgette en rasp deze met schil tot geraspte courgette. Dit mag met een redelijk groffe rasp. Knijp de courgette even uit boven de gootsteen om zoveel mogelijk van het vocht eruit te halen. Hou in een kommetje even apart. Voeg aan de courgette de extra eetlepel bloem bij en schep om zodat de bloem gelijkmatig verdeeld is.
  • Neem een grote mengkom en doe er de eieren, appelmoes, suiker en kaneel of vanille bij. Meng goed met een garde tot een egaal mengsel.
  • Voeg dan de bloem toe. Meng tot de bloem net opgenomen is in het mengsel en niet verder. Dan wordt de cake droog.
  • Voeg nu de geraspte courgette toe en schep om tot de courgette gelijkmatig verdeeld is.
  • Schep het deeg in een bakvorm die je lichtjes hebt ingeboterd en bestrooid hebt met bloem of gebruik bakpapier. Strijk de bovenkant glad en verdeel over de bovenkant eventueel nog wat extra bruine suiker voor een zoete crunch achteraf.
  • bak in de oven voor 55-65 minuten (afhankelijk van je oven). Ik zou hem eerder iets langer er laten inzitten dan hem er te snel uithalen. Laat even afkoelen in de vorm en plaats de cake daarna voorzichtig op een koelrekje. Serveer lauw of koud.
Gebruik je liever zoetstof? Dat kan ook. Kies dan wel voor een 1:1 zoetstof waarvan je dus evenveel gebruikt als van de suiker.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!