Ga terug
+ servings

Ovenschotel met schelvis, prei, broccoli en krieltjes

Totale bereidingstijd 01uur:00 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:20 minuten
Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.58 van 7 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram prei
  • 400 gram broccoli
  • 400 gram schelvis filet diepgevroren
  • 600 gram voorgekookte krieltjes
  • 100 g gemalen kaas ik nam 50/50 mozzarella en cheddar

Voor de saus*

  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 400 ml magere melk
  • 1 (vis) bouillonblokje

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de prei en broccoli. Snij de broccoli in kleine roosjes en de prei in fijne ringen.
  • Snij de diepgevroren vis in grove stukken.
  • Doe twee eetlepels olijfolie in een sauspannetje en voeg de bloem toe. Roer voor zo'n 2 minuten met een garde tot de geur van rauwe bloem verdwijnt. Schenk dan beetje bij beetje de melk bij de roux en blijft voordurend roeren met je garde.
  • Los ondertussen het bouillonblokje op in een glaasje met kokend water. Giet dit na de melk ook bij de saus tot je een glad geheel krijgt dat gelijkt op magere yoghurt. Kruid af met peper en zout en eventueel nootmuskaat.
  • Verdeel je groenten, krieltjes (snij de grotere eventueel doormidden) en vis over een ovenschaal en schenk er de saus gelijkmatig over.
  • Verdeel beide gemalen kazen over de bovenkant en zet in de oven voor 40-45 minuten.
  • Serveer meteen. En werk eventueel af met verse dille
Kies je liever voor een sausje op basis van (light of plantaardige) room. Dat kan zeker! Doe dan 200ml room samen met het visbouillonblokje, een grote eetlepel maïzena (of sausbinder) en 200ml water in een pannetje en breng aan de kook. Roer tot de gewenste dikte en giet dan in de ovenschotel.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!