Spoel de geroosterde paprika's af onder water en laat goed uitlekken. Doe samen met de Boursin en het halve chilipepertje in een blender of blend glad met de staafmixer. Kruid met peper en zout. Laat even aan de kant staan tot de pasta klaar is met koken.
Voor de pasta
Breng water aan de kook voor de spaghetti. Kook volgens de instructies op de verpakking.
Verwijder indien nodig het darmkanaal van de scampi's en de schil.
Snij de paprika in kleine blokjes. Voeg wat olie toe in een bakpan en voeg de paprikablokjes en het paprikapoeder toe. Roerbak voor 2-3 minuutjes. Kruid met peper en zout.
Voeg dan de scampi's toe en bak ze mee voor ongeveer 2 minuten aan elke kant. Bak ze niet te lang, net tot ze een zalmroze kleur krijgen, anders worden ze taai. Kruid ook deze met peper en zout.
Giet de pasta af en doe hem terug in zijn kookpot. Voeg de pastaroomsaus toe en zet onder elkaar. Zet eventueel het vuur terug even aan om alles goed door te warmen.
Serveer de pasta met de stukjes paprika, scampi's, pijnboompitjes en fijngehakte peterselie.