Ga terug
Recept afdrukken
5 van 1 stem

De allerlekkerste (vegan) wafels!

Porties: 10 wafels

Ingrediënten

  • 180 g zelfrijzende bloem*
  • 80 g havermeel/havervlokken
  • 80 g ahornsiroop
  • 2 el olie
  • 300 ml amandelmelk + 1tl azijn**

Instructies

  • Doe de amandelmelk en azijn in een glas en laat staan terwijl je de rest van de ingrediënten klaarzet.
  • Verwarm ondertussen je wafelijzer voor. Ik zette de mijne iets verder dan halfweg.
  • Doe de bloem en de haver bij elkaar en mix goed door. Voeg een klein snuifje zout toe.
  • Maak een kuiltje in de bloem en giet daarin de ahornsiroop, olie en melk. Meng goed door.
  • Vergeet je wafelijzer niet in te oliën en doe dan het deeg in het wafelijzer. Bak voor zo'n 3 minuten of tot goudbruin.
  • Serveer met je favoriete fruit. Ik maakte de snelste coulis aller tijden: blauwe bessen in een pannetje opwarmen met wat ahornsiroop.
  • Notes

Notities

*Ik had enkel patisseriebloem dus ik nam dit + 1,5tl bakpoeder. Je kan ook volkorenbloem, boekweit of spelt gebruiken. **Ik had frambozenazijn in huis, maar gewone azijn, wittewijnazijn of appelazijn kunnen ook prima!