Ga terug
+ servings

Zachte speculaas

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.75 van 80 beoordelingen
12 stukken

Ingrediënten

  • 200 g donkere basterdsuiker
  • 100 g boter kamertemperatuur
  • 250 g zelfrijzende bloem*
  • 2 eieren
  • 2 tl speculaaskruiden*

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Neem een ovenschaal (ik nam een browniebakvorm) en beboter rondom en bedek de onderkant met bakpapier.
  • Meng de suiker met de boter in een kom.
  • Voeg de eieren één voor één toe tot ze helemaal opgenomen zijn.
  • Voeg dan de bloem en speculaaskruiden toe en meng tot alles goed is opgenomen, niet verder.
  • Doe het deeg in de ovenschaal en zet in de oven voor 18-20 minuten of tot als je met een tandenstoker prikt, hij droog uit het deeg komt.
  • Laat afkoelen in de vorm alvorens te snijden.
*gewone tarwebloem als je liever een wat platter, meer deeg-ige speculaas hebt. **Speculaaskruiden kan je in deze periode van het jaar in de supermarkt vinden, maar wil je het niet gebruiken, voeg dan wat kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder toe.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!