Ga terug
+ servings

Chocolade brownie cookies

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.71 van 41 beoordelingen
14 koekjes

Ingrediënten

  • 450 gram pure chocolade
  • 50 gram boter
  • 2 eieren
  • 170 gram lichte bruine suiker
  • 85 gram zelfrijzende bloem*

  • Verwarm de oven voor op 170°C en leg een bakpapier op je bakplaat klaar.
  • Doe 350 gram van de chocolade met de boter in een hittebestendige kom en zet ze voor korte intervallen van 15 seconden in de microgolf. Roer na elke beurt tot de chocolade helemaal gesmolten is. Let op dat de chocolade niet aanbrandt!
  • Klop in een andere kom de eieren los met de suiker voor ongeveer 2 minuten.
  • Doe er het chocolademengsel bij en zet goed onder elkaar.
  • Doe er dan ook de bloem bij en spatel voorzichtig onder elkaar tot het net allemaal 1 deegje vormt.
  • Hak de overige chocolade fijn en spatel de chocoladestukjes onder het deeg. Is het deeg wat te lopend, ze het dan voor een kwartiertje in de koelkast.
  • Verdeel het deeg over de bakplaat met twee eetlepels en laat genoeg plaats tussen de koekjes. Ik bak er meestal 6 tegelijk.
  • Bak de koekjes voor ongeveer 11 minuten in de oven. Als je scheurtjes ziet aan de bovenkant zijn ze klaar!
*Heb je enkel tarwebloem? Dat kan ook! Doe er dan gewoon een halve theelepel bakpoeder bij.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!