Ga terug
+ servings

Chocoladetaart met banaan

Totale bereidingstijd 01uur:10 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:55 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.91 van 10 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 200 g melk chocolade puur kan ook
  • 30 g cacaopoeder
  • 200 ml kokend water
  • 50 ml neutrale olie
  • 1 ei
  • 125 g rietsuiker
  • 130 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pel de bananen en doe twee bananen op een bordje en prak ze tot puree. Hou de anderen even apart.
  • Breek de chocolade in stukjes en leg in een grote kom samen met het cacaopoeder. Giet het kokend water erover en laat even staan tot de chocolade gesmolten is en meng dan goed door. Voeg het ei & olie toe en meng goed.
  • Voeg nu het rietsuiker, bloem, bakpoeder en de geprakte banaan toe. Meng tot een egale massa.
  • Smeer je bakvorm in met wat olie zodat de cake gemakkelijk loskomt en giet het mengsel er in.
  • Versier de bovenkant met gehalveerde stukjes banaan.
  • Zet in de oven voor 55 minuten en laat volledig afkoelen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!