Ga terug
+ servings

Eénpots gezonde mac & cheese

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

5 van 3 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 300 g macaroni
  • 600 ml magere melk
  • 500 g hamblokjes
  • 150 g geraspte lightkaas
  • 170 g Griekse yoghurt O%
  • 300 g verse Spinazie

Topping, optioneel

  • 50 gram geraspte lightkaas

  • Doe de macaroni samen met de melk en 400 ml water in een grote pot en kruidt af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Breng aan de kook. Let op! Roer constant. Door het zetmeel van de macaroni dat vrijkomt gaat de macaroni snel aan de bodem kleven. Roeren dus! ;)
  • Eenmaal aan de kook, draai het vuur op middelhoog en laat het mengsel al roerend koken tot de pasta gaar is (duurt normaal gezien een minuutje of twee minder lang dan op de verpakking staat). Bij mij was dit 8 minuten. De melk zal niet helemaal weg zijn, maar dat is de bedoeling. Dit wordt namelijk de saus.
  • Draai het vuur uit. Voeg nu de gemalen kaas, Griekse yoghurt en ham toe en roer goed door.
  • Voeg nu ook de spinazie toe (eventueel in delen) en roer om te laten garen.
  • Proef en kruidt eventueel extra af met peper en zout.
  • Wil je nog een stapje verder gaan? Doe de pasta dan in een ovenschaal en bestrooi met 50g extra kaas.
  • Zet onder de grill totdat er een mooi bruin korstje op de pasta verschijnt (ongeveer 10 minuten).

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!