Ga terug
+ servings

Gezonde broodpudding met banaan & chocolade

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.63 van 29 beoordelingen
12 stukken

Ingrediënten

  • 1 klein brood 400g
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 3-4 rijpe bananen des te rijper, des te beter
  • 50 g chocoladedruppels of plak in stukjes gehakt

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de rijpe bananen in een kom en blend met een staafmixer tot een fijne puree.
  • Doe de eieren en de melk erbij en mix goed.
  • Snij het brood in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  • Doe het brood bij de bananen en meng alles goed. Laat het brood het mengsel 10 minuten absorberen.
  • Meng alles nog even goed door en voeg nu de chocoladedruppels of gehakte chocolade toe.
  • Doe het deeg in een bakvorm ingevet met boter en zet voor 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het deeg niet meer vochtig is.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!