Ga terug
–+ servings

Feestelijke champignonsoep met gerookte zalm

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.25 van 8 beoordelingen
4 -6 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 400 g grotchampignons
  • 1 bouillonblokje
  • 2 el kruidenkaas

Ter afwerking:

  • 100 g gerookte zalm
  • een handjevol verse bieslook

  • Snipper de ui fijn en plet de teentjes look.
  • Was de grotchampignons goed en verwijder extra zand met wat keukenpapier. Snij ze in vieren.
  • Zet een pot op het vuur en voeg wat olijfolie toe.
  • Zet de pot op middelhoog vuur en doe de ui en look erin.
  • Bak al roerend voor twee minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak twee minuten mee.
  • Doe er 800ml kokend water bij en het bouillonblokje.
  • Kook voor ongeveer 15 minuten.
  • Maak de soep glad met een staafmixer of in een blender.
  • Werk de soep af met fijne reepjes gerookte zalm en wat fijngesnipperde bieslook.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!