4 -6 personen
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 400 g grotchampignons
- 1 bouillonblokje
- 2 el kruidenkaas
Ter afwerking:
- 100 g gerookte zalm
- een handjevol verse bieslook
Snipper de ui fijn en plet de teentjes look.
Was de grotchampignons goed en verwijder extra zand met wat keukenpapier. Snij ze in vieren.
Zet een pot op het vuur en voeg wat olijfolie toe.
Zet de pot op middelhoog vuur en doe de ui en look erin.
Bak al roerend voor twee minuten.
Voeg de champignons toe en bak twee minuten mee.
Doe er 800ml kokend water bij en het bouillonblokje.
Kook voor ongeveer 15 minuten.
Maak de soep glad met een staafmixer of in een blender.
Werk de soep af met fijne reepjes gerookte zalm en wat fijngesnipperde bieslook.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!