Ga terug
+ servings

Winterse quiche met pompoen en rode biet

Totale bereidingstijd 00uur:45 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4 van 1 beoordeling
8 personen

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 500 g pompoen
  • 200 g gekookte/zelf gepofte bietjes
  • 70 g feta
  • 50 ml melk
  • paar takjes tijm

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de pompoen en de bietjes in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  • Zet een pan op het vuur en bak de pompoenblokjes ongeveer 5 minuten goudbruin (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn).* Rits de blaadjes van de tijm en voeg toe bij de pompoen. Kruid met peper en zout.
  • Klop de eieren los met de melk en kruid met peper en zout.
  • Spreid het vel over een quichevorm of een springvorm en prik wat gaatjes in de bodem.
  • Verdeel de licht gekoelde pompoen en biet over de bodem en verdeel het eimengsel erover.
  • Werk af door de feta erover te verkruimelen.
  • Zet in de oven voor 25-30 minuten tot de quiche goudbruin is en het eimengsel niet meer lopend is.
*Hou je niet zo van de pure rode bieten smaak kan je ze ook mee bakken om die smaak te verminderen. Let wel op dat je pompoen dan roze wordt. :)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!