9 grote stukken
Ingrediënten
- 130 g zelfrijzende bloem
- 75 cacao
- 125 gram zoetstof op basis van tagatose (gelijk aan 250g suiker)
- 230 butter
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 50 g pindakaas naturel
Verwarm de oven voor op 160°C.
Smelt de boter in de microgolf of in een pannetje op het vuur. Laat wat afkoelen.
Zeef de bloem en de cacao samen in een kom. Voeg eventueel een snuifje zout toe. Meng met een garde tot een egaal geheel.
Doe de zoetstof in een grote kom en voeg de eieren toe. Klop los met een garde. Voeg ook de gesmolten boter toe en het vanille-extract. Meng tot een egaal geheel.
Voeg dan de kom met de zoetstof bij de bloem en meng met een spatel tot een homogeen mengsel.
Verdeel het deeg over een vierkante bakvorm bekleed met bakpapier. Strijk het deeg glad. Verdeel kleine hoopjes pindakaas over de bovenkant en maak met een mes kleine swirls aan de oppervlakte om een mooi patroon te maken.
Bak in de oven voor 25-30 minuten. Als je de bakvorm lichter schud zou het deeg niet meer mogen bewegen.
Laat de brownie op kamertemperatuur komen en geniet!
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!