2 personen
Ingrediënten
- 100g (kalkoen)spekreepjes
- 1 sjalot
- 2 zoete aardappelen
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 100 gram spinazie
- 4 eieren
Bak de spekjes in een pan krokant. Hier hoef je geen extra olie voor te gebruiken.
Snij ondertussen de sjalot fijn. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes van ongeveer 1 cm bij 1 cm.
Haal de spekjes er uit en hou ze even apart.
Bak de sjalot en de zoete aardappel in dezelfde pan in het overgebleven vet van de spekjes. Voeg het komijnpoeder toe en kruid met peper en zout. Schep regelmatig om en laat bakken voor ongeveer 7-8 minuten tot de aardappelen bijna gaar zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe als de blokjes te hard aan de bodem gaan kleven.
Voeg dan de spinazie toe en schep om tot deze slinkt.
Maak 4 kuiltjes in de pan en breek hier de eitjes in. Draai het vuur laag en bak de eieren oor zo'n 3-4 minuten mee. Kruid ze af met peper en zout. Serveer meteen.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!