Doe de wortelen in een kom en meng hier 1 eetlepel bloem onder. Dit zorgt er voor dat de worteltjes mooi verdeeld worden over het deeg.
Doe de suiker (witte en bruine), olie en eieren in een grote kom. Mix goed door.
Voeg dan de bloem, kaneel en nootmuskaat toe. Meng met een garde tot de bloem net opgenomen is. Klop niet te veel, dan wordt het deeg taai. Schep er dan de wortelen doorheen.
Bekleed een lange bakvorm met bakpapier en giet het deeg erin. Strijk de bovenkant mooi glad.
Bak in de oven voor 55-65 minuten. Check na 55 minuten met een tandenstoker in het midden van de cake of er nog nat deeg aan hangt. Is de tandenstoker droog, dan is de cake klaar.
Laat de wortelcake afkoelen op een koelrek terwijl je de eenvoudige roomkaastopping maakt.
Voor de topping:
Meng de roomkaas en boter met elkaar met een garde zodat je een egale massa krijgt.
Voeg eventueel het vanille-extract toe. Zeef het poedersuiker en voeg ook toe. Is je topping nog wat dik, voeg dan de eetlepel water toe.
Bestrijk de afgekoelde cake royaal met topping. Smullen maar!
*Wil je liever cupcakes maken? Dat kan ook! Voor 12 cupcakes heb je de helft van de het deeg nodig (dus deel alle ingrediënten door twee) en ze moeten ongeveer 22-25 minuten in de oven. Succes!