Ga terug
–+ servings

Pannenkoeken met Griekse Yoghurt

Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.85 van 39 beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzende (volkoren)bloem*
  • 250 gram Griekse Yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 ml melk

Optionele toevoegingen

  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snuifje kaneel
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1/2 de theelepel bakpoeder**

  • Werkwijze:
  • Meng de yoghurt met de eieren in een kom tot een egale massa. Voeg de melk toe en meng goed.
  • Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng voorzichtig tot een egaal deel. (wil je extra toevoegingen, dan kan je dat nu toevoegen)
  • Verwarm een pannenkoekenpan op laag vuur. Spray met wat bakspray of wat boter.
  • Bak de pannenkoekjes, ongeveer 2 eetlepels deeg per keer, voor 3 minuten aan de ene kant en nog een minuutje aan de andere kant.
  • Serveer met je favoriete toppings.
*Ik gebruik vaak half volkoren tarwemeel, half gewoon tarwemeel. Je zou ook een deel kunnen vervangen door havermoutmeel. **Voor nog wat extra lift in je pannenkoeken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!