2 personen
Ingrediënten
- 150 gram parelcouscous
- 1 blok halloumi
- 100 gram scampi's
- 200 gram groene aspergepunten
- 2 eetlepels pesto
- een handjevol tomaten
Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Ik voeg regelmatig een bouillonblokje toe aan het water om de couscous extra veel smaak te geven. Giet af.
Zet een grote pan op middelhoog vuur. Heb je er plaats voor dan kan je tegelijkertijd de halloumi, scampi's en asperges bakken. Anders doe je het één voor één.
Maak de halloumi goed droog met een velletje keukenpapier. Snij de halloumi in plakken van ongeveer 1 centimeter. Voeg een theelepel olijfolie toe aan de pan en bak de haloumi, scampi's en asperges rondom bruin en beetgaar.
De scampi's haal je er best wat vroeger uit zodat ze niet taai worden.
Meng de afgegoten parelcouscous met de pesto en kruid met peper en zout.
Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Snij eventueel de halloumi nu ook in kleinere stukken.
Serveer de parelcouscous met de asperges, kerstomaatjes, stukjes halloumi en scampi's.
Werk eventueel nog af met wat fijngesneden basilicum.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!