Een rond brood8 gewoon gesneden boterhammen kan ook
3 eieren
100mlmelk
50gramroomkaasnaturel, bv. Philadelphia
100gramrood diepvriesfruit*
2eetlepelshoningof een andere zoetmaker naar keuze
Doe het diepvriesfruit samen met de honing in een klein pannetje en zet het op het vuur. Laat het mengsel 10 minuutjes pruttelen. Wordt het wat te droog, voeg dan een klein beetje water toe. Zodra het mengsel wat is ingedikt, is het klaar. Proef ook even of je het fruitmengsel zoet genoeg vindt. Laat even afkoelen.
Als je het hele brood neemt, snij er dan 4 dikke plakken af. Snij het brood langs boven voor de helft in twee.
Als het fruitmengsel wat is afgekoeld, voeg dan 4 eetlepels toe aan de roomkaas en roer goed door.
Vul de opening in de boterhammen met het roomkaasmengsel.**
Zet een koekenpan op het vuur en laat heet worden met wat boter of olie. Zet het vuur middelhoog.
In een brede kom of diep bord, breek de eieren en roer ze door elkaar met de melk en kaneel.
Dip de boterhammen in het ei-mengsel en laat de boterhammen wat van het mengsel "opzuigen".
Leg de boterhammen per twee in de pan als die groot genoeg is en bak elke kant goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant).
Werk de boterhammen af met het overige fruitmengsel en bestrooi eventueel met wat poedersuiker of ahoornsiroop.
* Je kan ook gewoon fruit gebruiken natuurlijk ** Als je voorgesneden boterhammen neemt, smeer het mengsel dan op 1 boterham en leg er een andere boterham bovenop.