4 personen
Ingrediënten
- 1 rechthoekig vel bladerdeeg
- 3 grote eetlepels Dilea verse kaas
- 2 vleestomaten
- 100 g spinazie
- 2 bollen Dilea mozzarella
- een snuifje gedroogde oregano
- een handjevol balsilicum optioneel
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het vel bladerdeeg uit op een vel bakpapier.
Maak met een mes een inkeping 1 cm binnenin de rand van het bladerdeeg.
Prik aan de binnenkant van de rand met een vork.
Verdeel over het bladerdeeg (maar laat de rand vrij) de verse kaas.
Snij de vleestomaten en mozzarella in plakken van ongeveer een halve centimeter. Leg ze even op keukenpapier zodat al het overtollige vocht verdwijnt.
Verdeel de spinazie over de roomkaas en leg hier geschrankt de mozzarella en tomaat op.
Kruid de taart met peper en zout en de oregano.
Smeer eventueel de rand van het bladerdeeg in met wat melk, room of een eigeel om het een extra bruin korstje te geven.
Zet de taart in de oven voor 20-25 minuten tot de taart goudbruin is.
Serveer eventueel met een fris groen slaatje.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!