Ga terug
–+ servings

Pasta Boursin met zalm

Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.38 van 37 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 350 g (volkoren) pasta
  • 1 pot Boursin Cuisine ik gebruikte Fijne Kruiden & Look Light
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 paprika's
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt
  • een handjevol basilicum optioneel

  • Breng een pot water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook 1 min minder dan op de verpakking staat. Hou een kopje van het kookvocht bij tijdens het afgieten!
  • Snij de kerstomaatjes en paprika's in hapklare stukken. Snij de zalm in dunne reepjes.
  • Bak de paprika's in een pan met wat olijfolie gedurende 5 minuten op hoog vuur. Bak dan de tomaatjes nog 1 minuutje mee.
  • Doe de pasta na afgieten terug in de pot en voeg alle groenten uit de pan toe. Voeg ook de Boursin, de zalm, het kopje pastawater en de parmezaanse kaas toe.
  • Zet het geheel onder elkaar op laag vuur.
  • Kruid bij met peper & zout indien nodig. Scheur tot slot de basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg ze vlak voor serveren toe.
Je kan altijd nog wat extra smaken toevoegen door wat look en ui te snijden en aan te stoven, maar aangezien ik al deze smaken al heb in de kruidenkaas, vind ik het eigenlijk niet nodig! En het scheelt heel wat tijd, getraan en gesnij. ;)

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!