Go Back
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Pasta met broccoli, zalm en curry

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 260 g linguini
  • 2 stronken broccoli of eventueel 1 broccoli en 1 courgette
  • 1 appel
  • 1 blik kokosmelk light of gewoon
  • 2 el (goede) currykruiden
  • 3 teentjes look optioneel

Voor de zalm

  • 4 zalmfilets
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el sojasaus

Instructies

  • Breng water aan de kook voor de pasta.
  • Snij ondertussen de broccoli in hapklare roosjes en als je look gebruikt, schil en plet met de pers.
  • Bak de broccoli (en look) voor zo'n 3 minuten aan op middelhoog vuur in een beetje (kokos)olie in een pan met hoge zijden.
  • Schil ondertussen de appel en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Voeg de stukjes appel samen met de currykruiden en pak 1-2 minuten mee. Roer regelmatig om.
  • Voeg de pasta toe aan het pastawater en kook volgens de instructies. Giet af maar hou een kop pastawater aan de kant.
  • Doe de kokosmelk bij de broccoli en vul het blik half met water en voeg dit ook toe. Roer goed en breng aan de kook. Kruid af met peper en zout en eventueel een theelepeltje suiker of zoetstof.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en voeg eventueel nog wat pastawater toe om de saus niet te droog te maken. Voeg de zalm toe, schep nog één keer om en serveer meteen.

Voor de zalm

  • Doe wat (kokos)olie in een pan en bak de zalm goudbruin langs beide kanten. Zet het vuur bij de diepgevoren zalm op middellaag, bij de verse op middelhoog. Uiteindelijk gaan we de zalm toch uit elkaar halen met 2 vorken dus je kan gerust even in de zalm snijden om te kijken of alles gaar is.
  • Draai het vuur uit en voeg de sojasaus en ahornsiroop toe. Haal de zalm met twee vorken uit elkaar en verdeel de marinade gelijkmatig over de zalm in de pan.