Recept afdrukken
5 van 1 stem

Salade met rode biet, feta en peer

Porties: 2 personen

Ingredi├źnten

  • 4 rode bieten rauw in de schil
  • 2 peren
  • 50 g feta
  • 200 g gemengde sla
  • 1/2 citroen
  • een handjevol waterkers

Voor de amandelen

  • een handjevol blanke amandelen
  • 2 tl honing
  • grof zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220┬░C.
  • Pak de bietjes individueel in zilverfolie in en leg ze in de oven voor 45-60 minuten tot ze gaar zijn (prik met een mes om dit te testen).
  • Terwijl de bietjes in de oven zitten kan je de amandelen al bakken.
  • Doe de amandelen in de pan met een theelepeltje olie. Bak op laagvuur tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de honing toe en bak nog 1 minuut verder. Strooi er het grof zeezout over.
  • Leg de amandelen op een velletje bakpapier en leg ze in de koelkast om uit te harden.
  • Maak de salade door de gemengde sla te mengen met een eetlepel olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
  • Snij de peer in stukjes of als je een meloenschep hebt, kan je die gebruiken om balletjes te maken. Leg de peer op de sla en verdeel er de feta over.
  • Schil de rode biet met een mesje en snij in hapklare partjes. Verdeel de biet over de salade en werk af met de amandelen en waterkers

Notities

Als je de bietjes schilt kunnen je handen best wel paars zien achteraf. Je kan kiezen om oftewel handschoenen aan te doen of wrijf na het snijden van de biet je handen even in met een halve citroen. Dan spoelt die kleur er zo van af!