Ga terug
+ servings

Geroosterde zoete aardappelsoep

Totale bereidingstijd 00uur:55 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:15 minuten
Bereidingstijd 00uur:40 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.17 van 6 beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappel ong 500g
  • 3 wortels ong 500g
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes look
  • 1 boullionblokje

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil de zoete aardappel, wortels en rode ui. Snij de ui in grove parten, de zoete aardappel ook. De wortel snij je iets fijner (duurt anders lang om te garen in de oven).
  • Neem een grote bakplaat en leg de groentes erin. Verdeel er een eetlepel olijfolie over en kruid met peper en zout. De teentjes look leg je er met schil bij.
  • Bak de groentes voor 25-30 minuten tot ze goudbruin zijn. Ze mogen zelfs een beetje aan de donkere kant worden.
  • Doe de geroosterde groentes in een soeppot samen met het boullionblokje en 1,5 liter water. Pureer fijn met een staafmixer. Serveer eventueel met een scheutje melk en je favoriete croutons.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!