Recept afdrukken

Bananenbrood granola

Porties: 12 personen

Ingrediënten

  • 1 banaan rijip
  • 60 g ahornsiroop of agave of honing
  • 50 g kokosolie
  • 300 g havervlokken grof voor beste smaak
  • 50 g amandelschilfers
  • 1 tl kaneel
  • 80 g bananenchips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Neem een grotem engkom. Smelt de kokosoile en meng deze samen met de ahornsiroop.
  • Plet de banaan en voeg bij het mengsel samen met het kaneel. Meng goed.
  • Voeg de havervlokken en de amandelschilfers toe. Meng alles goed onder elkaar met een houten lepel.
  • Verdeel de granola over de bakplaat en zet in de oven voor 10 minuten.
  • Schep voorzichtig de granola om en draai de bakplaat 180° zodat de granola overal gelijkmatig bakt. Bak voor 7-15 minuten afhankelijk van je oven tot de granola goudbruin is.
  • Laat de granola eerst afkoelen in de pan, zo ontstaan er veel clusters. Voeg dan de bananenchips toe en bewaar in een luchtdichte pot met deksel.