Recept afdrukken

Individuele appeltaartjes met ijs

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 appels
  • 2 eetlepels boter gesmolten
  • 2 eetlepels witte suiker
  • vanille-ijs

optioneel: 1tl kaneel, 1 vanille-stokjes, amandelschilfers, karamelsaus ...

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 200C. Haal een bakplaat uit de oven (die van mij zit er standaard in) en bekleed met bakpapier.
    • Snij ondertussen de appels in dunne plakjes (zo dun als je kan).
    • Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier op je bakplaat. Neem een kommetje waarvan de bovenkant de grootte van je taartje zal worden. Kies dus zelf hoe groot jij ze wil. Zet het onderste boven op het bladerdeeg en snij rondom met een mes zodat je vier ronde stukjes bladerdeeg krijgt. Prik in het midden van de rondes een paar keer met een dessertvorkje.
    • Verdeel de appels over het taartje, laat een kleine rand. Bestrijk dan alle taartjes (appel en de rand) met wat van de gesmolten boter. Verdeel de suiker over de appels op de taartjes.
    • Zet de taartjes in de oven voor 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn en de appels licht beginnen te kleuren.
    • Serveer met een bolletje ijs en eventueel karamelsaus en wat grof zeezout.

    Notities

    Je kan deze taartjes ook al op voorhand klaarmaken, maar bak ze nog niet af. Verdeel dan het sap van een halve citroen uit onder de gesneden appels voor je de taartjes belegt.