Recept afdrukken

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 200 gram witte chocolade callets of gehakte
  • 250 ml room opklopbaar, koud
  • 4 oreo's

Instructies

  • Doe de helft van de witte chocolade in een kommetje samen met 2 eetlepels van de room. Zet de chocolade met intervallen van 20 seconden in de microgolf. Roer elke keer goed om. Stop meteen met verwarmen zodra alle chocolade gesmolten is.
  • Roer nu de overige chocolade onder het mengsel zodat deze ook kan smelten. Neem hier je tijd voor.
  • Doe de rest van de room in een kom en klop stijf met een handmixer.
  • Doe de chocolade in een grotere kom en schep er een schepje van de room voorzichtig onder. Zo koelen we de chocolade langzaamaan af (zodat die niet gaat schiften). Wanneer de room volledig gemengd is, doen we de volgende schep tot alle room op is.
  • Schep de mousse in glaasjes en plaats minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Werk voor serveren af met wat verkruimelde oreo's.