Recept afdrukken

Gevulde pompoen met parelcouscous

Porties: 4 personen

Ingredi├źnten

  • 2 kleine butternut pompoenen
  • een paar takjes verse tijm
  • 225 g parelcouscous
  • 1 bouillonblokje
  • 1 appel
  • 30 gram pecannoten
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 100 gram boerenkool/spinazie

Instructies

Voor de butternut

  • Verwarm de oven op 200┬░C.
  • Snij de pompoen in de lengte doormidden. Verwijder met een lepel de pitjes uit het onderste gedeelte van de butternut. Hol de pompoen eventueel nog wat verder uit als je er meer vulling in wil steken. Dit kan ook na het bakken.
  • Leg de butternut met de gesneden kant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de bovenkant met een beetje olijfolie. Kruid af met peper en zout en verdeel er wat van de verse tijm over.
  • Leg de bakplaat met de pompoenhelften in de oven voor 15-20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Test ze met een mesje door er even in te prikken (bovenste gedeelte).

Voor de parelcouscous

  • Breng water aan de kook en voeg de parelcouscous toe samen met het bouillonblokje. Kook volgens de instructies gaar. Giet af en haal uit het kookzakje indien nodig.
  • Snij terwijl de couscous kookt een appeltje in fijne blokjes. Hak de verse spinazie in grove stukken. Gebruik je boerenkool? Ga dan voor zo fijn mogelijk!
  • Neem een grote pan en bak het de appelstukjes in een beetje olijfolie goudbruin. Crumble de noten met je handen bij in de pan en bak ook de cranberries en de spinazie of boerenkool mee voor zo'n 2-3 minuten. Heb je nog wat tijm over, doe die er dan ook bij.
  • Haal van het vuur en voeg bij de parelcouscous en schep goed om. Kruid af met peper en zout.