Recept afdrukken

Chocolade tiramisu met speculaas

Ingrediënten

  • 300 g mascarpone
  • 100 g room
  • 40 g zoetstof op basis van tagatose traditioneel recept = 80 g suiker
  • 80 g pure chocolade
  • 3 eieren
  • 100 g speculaas
  • 150 ml koffie

Instructies

  • Bereid koffie voor en laat afkoelen in een kommetje.
  • Doe de room in een pannetje en breng aan de kook. Draai het vuur uit zodra de room kookt.
  • Breek de pure chocolade in stukjes en doe bij de room. Laat 2 minuten staan en roer goed door tot een egaal geheel. Chocolade kan je ook met de room in de microgolfoven laten smelten.
  • Scheid het eiwit en eigeel van de eieren. Voeg dan één voor één het eigeel bij de chocolade. Meng met een garde om een glad mengsel te krijgen.
  • Doe de mascarpone in een kom met de zoetstof op basis van tagatose en mix goed. Voeg het chocolademengsel toe en schep alles goed om.
  • Klop de eiwitten op tot stijve pieken en schep voorzichtig onder het mengsel om het luchtig te houden.
  • Doop de speculaas in koffie en leg ze op de bodem van elk serveerglaasje.
  • Schep hierop wat van het mascarponemengsel. Zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Werk af met geraspte chocolade of hagelslag.