Recept afdrukken

Kipsatés met pindasaus

Porties: 8 personen

Ingrediënten

Voor de kipsatés:

  • 400 g kipfilet
  • 1 teentje look
  • 1 el ketjap manis

Voor de pindasaus

  • 100 g pinda's geroosterd (eventueel gezouten)
  • 1 limoen
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 rood pepertje optioneel

Instructies

Voor de kipsatés:

  • Snij de kipfilet in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  • Snipper de look fijn (of pers met de lookpers) en meng samen in een kom met 1 el olijfolie en 1 el van de ketjap manis. Kruid met peper en zout en eventueel chilivlokken als je het graag wat pikanter hebt.
  • Voeg de kipblokjes toe aan de kom. Meng goed en dek af. Zet in de koelkast terwijl je de pindasaus maakt.
  • Is de pindasaus klaar? Steek dan 3-4 blokjes kip aan een prikkertje. Herhaal tot alle spiesjes gemaakt zijn.
  • Bak ze in een pan (olie is niet nodig) voor zo'n 1-2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn en helemaal gaar. Serveer met de opgewarme pindasaus.
  • Voor de pindasaus:
  • Doe de pinda's, teentje look, ketjap manis, sojasaus en eventueel het rood pepertje (zaadje verwijderd) in een maatbeker. Pers een halve limoen uit (hele als hij weinig sap heeft of je van zurig houdt) en voeg een half glaasje water toe (ong. 100ml).
  • Pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Pureer zo lang je zelf wilt. Ik kreeg na 1-2 minuten een glad mengsel. Proef en kruid af met peper en zout.
  • Warm de saus voor het serveren op in een pannetje of even in de microgolf (vergeet niet te roeren!).