Recept afdrukken

Wijting in een jasje van mosterd en pistache

Ingrediënten

Voor de vis

  • 4 wijting filets of andere witte vis
  • 2 el Maille Dijon Mosterd (Moutarde Fine de Dijon L’Originale)
  • 30 gram gepede pistachenoten
  • 50 g paneermeel (gebruik extra pistachenoten voor een glutenvrije variant)
  • een handjevol verse peterselie

Voor de worteltjes

  • 600 g wortelen
  • 1 tl ahornsiroop

Instructies

Voor de vis

  • Wrijf de visfilets in met de Maille Dijon Mosterd.
  • Doe de pistachenoten, het paneermeel en de verse peterselie samen in een hakmolentje of maal fijn met de blender. Rol de visfilets in het mengsel zodat ze helemaal bedekt zijn. Zet ze 5 minuten in de koelkast om wat uit te harden. (Je kan de vis ook op voorhand al voorbereiden tot deze stap en ze dan in de koelkast bewaren tot je klaar bent om aan het bakken te gaan).

Voor de worteltjes

  • Verwarm de oven voor 200°C.
  • Schil de wortelen en snij ze in plakken (diagonaal voor een feestelijk elementje).
  • Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel de ahornsiroop erover, samen met één eetlepel olijfolie. Kruid goed af met peper en zout.
  • Bak in de oven voor 15-20 minuten tot ze goudbruin en beetgaar zijn. Bestrooi de worteltjes eventueel nog wat met grof zeezout bij het serveren.
  • Laat een eetlepel olijfolie opwarmen in een braadpan op middelmatig vuur. Voeg de visfilets toe en bak ze langs beide kanten voor 3-4 minuten. De vis moet gaar zijn en de korst goudbruin. Serveer meteen. Serveer eventueel wat gehakte pistachenoten en verse peterselie bovenop.

Notities

Serveer er eventueel zelfgemaakte veenbessencompote bij. Suuuper lekker!