Recept afdrukken

Hapjes met brie, peer en mosterd

Porties: 14

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 50 g brie
  • 1 peer
  • 2 el Luikse stroop
  • 3 el Maille graanmosterd (Moutarde à l'ancienne)
  • 1 eigeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het bladerdeeg uit en snij er met een ronde koekjesvorm of een glas gelijkmatige rondjes uit. De mijne heeft als diameter 6 centimeter.
  • Snij de peer en brie in fijne plakjes en in kleine blokjes
  • Bestrijk elk rondje bladerdeeg in het midden met een klein beetje van de graantjesmosterd maar hou de randen vrij.
  • Klop het eigeel los met een scheutje water en besmeer het bladerdeeg rondom de mosterd.
  • leg op de mosterd een plakje brie en een plakje peer.
  • Bak in de oven voor 10-12 minuten of tot de hapjes goudbruin zijn.
  • Klop de Luikse stroop los met een klein scheutje water.
  • Giet wat van de stroop over de hapjes met een lepel en serveer meteen.