Recept afdrukken

Veggie lasagna uit de pan

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g lasagna vellen
  • 1 pot vegetarische bolognaisesaus van Manna
  • 1 courgette
  • 1 bol mozzarella
  • 1 handjevol basilicum en kerstomaatjes optioneel

Instructies

  • Snij de courgette doormidden en in halve maantjes. Stoof ze aan in een pan met hoge zijden (of een gietijzeren pot) met wat olijfolie voor zo’n 2-3 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de vegetarische bolognaisesaus toe aan de courgettes. Vul de (nu lege) pot met water en voeg toe aan de pan. Breng aan de kook.
  • Breek de lasagna vellen in een paar stukken en voeg bij de saus. Voeg de vellen in een paar delen toe en roer tussendoor goed zodat ze niet gaan kleven.
  • Kook op laag vuur al roerend tot de lasagna vellen het meeste van het water opgenomen hebben. Roer zeker in het begin goed, zodat de vellen niet aan elkaar kleven.
  • Snij de mozzarella in schijfjes. Beleg de lasagna met de mozzarella en laat oftewel 5 minuten smelten onder een deksel, oftewel zet je de pot even in de oven onder de grill tot de kaas goudbruin is.
  • Serveer meteen en werk eventueel af met verse basilicum en wat kerstomaatjes.