4 personen
Ingrediënten
- 250 g lasagna vellen
- 1 pot vegetarische bolognaisesaus van Manna
- 1 courgette
- 1 bol mozzarella
- 1 handjevol basilicum en kerstomaatjes optioneel
Snij de courgette doormidden en in halve maantjes. Stoof ze aan in een pan met hoge zijden (of een gietijzeren pot) met wat olijfolie voor zo’n 2-3 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
Voeg de vegetarische bolognaisesaus toe aan de courgettes. Vul de (nu lege) pot met water en voeg toe aan de pan. Breng aan de kook.
Breek de lasagna vellen in een paar stukken en voeg bij de saus. Voeg de vellen in een paar delen toe en roer tussendoor goed zodat ze niet gaan kleven.
Kook op laag vuur al roerend tot de lasagna vellen het meeste van het water opgenomen hebben. Roer zeker in het begin goed, zodat de vellen niet aan elkaar kleven.
Snij de mozzarella in schijfjes. Beleg de lasagna met de mozzarella en laat oftewel 5 minuten smelten onder een deksel, oftewel zet je de pot even in de oven onder de grill tot de kaas goudbruin is.
Serveer meteen en werk eventueel af met verse basilicum en wat kerstomaatjes.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!