Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Enchiladas

Porties: 4 personen

Ingredi├źnten

  • 8 tortilla's
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 800 gram Mexicaanse groentenmix of eigen samenstelling
  • 1 zakje enchiladas-kruidenmix*
  • 200 gram gemalen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  • Gebruik een grote pan met hoge randen of een grote pot voor de vulling.
  • Als je diepvriesgroenten neemt, kan je ze oftewel op voorhand laten ontdooien in een zeef oftewel de groenten meteen in de pan doen met wat water en ze zo gaar laten worden. Gebruik je verse groenten, doe dan wat olijfolie in een pan en bak de groenten voor zo'n 8 minuten tot ze gaar zijn.
  • Voeg het gehakt bij de groenten en bak het rul.
  • Doe de tomatenblokjes erbij en spoel de blikken uit met een beetje water. Doe ook het zakje kruidenmix in de pan.
  • Laat zo'n 3 minuutjes pruttelen en kruid indien nodig nog af met peper en zout.
  • Neem een grote ovenschaal (of twee kleineren doe een heel klein beetje saus op de bodem.
  • Neem 1 tortilla in je hand. Schep wat vulling in het midden van de tortilla en vouw de kanten naar binnen.
  • Leg de tortilla met de geplooide kant naar beneden in de ovenschaal.
  • Herhaal met de overige tortilla's tot ze allemaal lekker knus naast elkaar in de ovenschaal liggen.
  • Zorg dat je nog wat saus over hebt om over de tortilla's te verdelen als ze in de schaal liggen, anders worden ze te krokant in de oven.
  • Doe de gemalen kaas er er over en bak voor ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.