Ga terug
–+ servings

Honingkip met paksoi en noedels

Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Pin recept

Rate het recept hier

4.50 van 14 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 600 g kant-en-klare-noedels
  • 2 paksoi
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje

Voor de marinade

  • 3 el honing
  • 2 el sojasaus
  • eventueel wat gember/lookpoeder

  • Meng de ingredienten voor de marinade. Kruid met peper en zout.
  • Snij de kip in blokjes en meng goed met de marinade. Zet even aan de kant.
  • Snij ondertussen de ui fijn. Snij de onderkant van de paksoi en snij het witte gedeelte in fijne reepjes. De bladeren mogen groffer gesneden zijn.
  • Verwarm een wokpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe.
  • Bak de kip samen met de marinade voor 3-4 minuten gaar.
  • Schep de kip eruit en bak in de resterende marinade de ui voor 2-3 minuten.
  • Voeg dan het witte gedeelte van de paksoi toe en bak voor 5-6 minuten tot de paksoi beetgaar is.
  • Voeg dan het groene gedeelte toe. Dit slinkt en gaart veel sneller.
  • Doe de noedels in een kom en bedek ze met kokend water en verkruimel er het bouillonblokje in. Laat 1 minuut staan (of volg de instructies op je verpakking) en giet af.
  • Doe de noedels bij de groentes en voeg ook de kip erbij.
  • Schep om en kruid af met peper, zout en eventueel wat chilivlokken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!