4 personen
Ingrediënten
- 600 g kant-en-klare-noedels
- 2 paksoi
- 400 g kipfilet
- 1 ui
- 1 bouillonblokje
Voor de marinade
- 3 el honing
- 2 el sojasaus
- eventueel wat gember/lookpoeder
Meng de ingredienten voor de marinade. Kruid met peper en zout.
Snij de kip in blokjes en meng goed met de marinade. Zet even aan de kant.
Snij ondertussen de ui fijn. Snij de onderkant van de paksoi en snij het witte gedeelte in fijne reepjes. De bladeren mogen groffer gesneden zijn.
Verwarm een wokpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe.
Bak de kip samen met de marinade voor 3-4 minuten gaar.
Schep de kip eruit en bak in de resterende marinade de ui voor 2-3 minuten.
Voeg dan het witte gedeelte van de paksoi toe en bak voor 5-6 minuten tot de paksoi beetgaar is.
Voeg dan het groene gedeelte toe. Dit slinkt en gaart veel sneller.
Doe de noedels in een kom en bedek ze met kokend water en verkruimel er het bouillonblokje in. Laat 1 minuut staan (of volg de instructies op je verpakking) en giet af.
Doe de noedels bij de groentes en voeg ook de kip erbij.
Schep om en kruid af met peper, zout en eventueel wat chilivlokken.
Heb je dit recept al eens geprobeerd?
Laat ons weten wat je ervan vond!