Recept afdrukken

Thaise curry met kip

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 800 gram wokgroenten zelf samengesteld of uit een zakje
  • 2 eetlepels groene currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 400 gram kip in blokjes
  • 250 gram noedels
  • soyasaus naar smaak
  • pinda- of cashewnoten optioneel

Instructies

  • Zet een grote pan of wok op het vuur en laat goed heet worden. Als er rook van de pan komt, is dat goed!
  • Doe wat neutrale olie in de pan (olijfolie verbrandt nogal snel), en bak de kippenblokjes gedurende 5 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan op een bord en zet ze even aan de kant. Als ze nog niet helemaal gaar zijn van binnen is dat geen probleem, ze zullen nog verder garen in de kokosmelk.
  • Doe eventueel wat extra olie in de wok en voeg de groenten toe. Roerbak (dus zet voortdurend onder elkaar) gedurende 3 minuten, de groenten mogen gerust nog knapperig zijn.
  • Voeg de currypasta toe en roerbak 1 minuut zodat de currypasta heerlijk geurig ruikt.
  • Doe de kokosmelk bij in de wok en voeg ook de kip opnieuw toe. Draai het vuur wat lager en laat 10 minuten pruttelen.
  • Kook wat water in de waterketel en maak de noedels klaar volgens de instructies op de verpakking. In mijn geval moeten ze 5 minuten in kokend water weken. Voor wat extra smaak, voeg een bouillonblokje toe aan het water.
  • Giet de noedels af. Als je dat lekker vindt, kan je ze onder het wokmengsel mengen. Je kan er ook voor kiezen om de noedels apart op te dienen.
  • Voeg naar smaak wat soyasaus toe aan de kokosmelk. Voeg eventueel ook wat zout toe om de smaken van de currypasta meer naar voren te laten komen.
  • Werk eventueel af met wat noten en enkele blaadjes koriander.