Recept afdrukken

Pasta met feta, scampi's en gegrilde courgette

Porties: 4

Ingrediënten

Voor de pasta:

  • 320 g pasta
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4tl venkelzaad gedroogd en licht gekneusd*
  • 150 g feta

Voor de courgettes:

  • 3 courgettes
  • 1 el gedroogde oregano
  • 16 scampi's/grote garnalen

Instructies

Voor de pasta:

  • Plet de look met een lookpers of snij fijn.
  • Warm een eetlepel olie op in een pan met hoge zijden en bak hierin de knoflook met de helft van het venkelzaad, peper, zout en eventueel 1/2de theelepel gemalen chilipeper.
  • Voeg de tomatenblokjes toe, samen met het bouillonblokje en 800ml water. Zodra het blokje opgelost is, kan je er ook de pasta bij doen.
  • Kook de pasta al roerend gaar op laag vuur in 15 minuten. Voeg de laatste drie minuten de scampi's toe en bak ze net tot ze roos gekleurd zijn.
  • Verkruimel de feta ondertussen met je handen in een kommetje en kruid met peper, zout, eventueel wat gemalen chilivlokken en de rest van het venkelzaad.

Voor de courgettes:

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Was de courgettes en snij ze in de lengte doormidden en dan nog eens doormidden, zodat je lange stroken krijgt. Leg ze op een bakplaat naast elkaar, die een beetje ingeolied is met olijfolie. Bestrooi de courgettes met een beetje extra olie en de oregano. 
  • Bak de courgettes goudbruin (maar ze mogen zéker nog textuur hebben) 25-30 minuten. Kruid ze achteraf met peper en zout. 
  • Serveer de pasta met de verkruimelde feta en de geroosterde courgettes.

Notities

*Venkelzaad vind je in alle supermarkten bij de kruiden. Bak het even in een droge pan voor een paar minuten tot je het begint te ruiken. Je kan het fijn pletten in een vijzel of even in de keukenmachine doen. Ik rooster een heel potje in één keer en bewaar ze dan gewoon voor wanneer ik ze nodig heb.