Recept afdrukken

Broccoli pastinaak soep

Porties: 6 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 1 broccoli
  • 2 kleine pastinaken
  • 1 blik light kokosmelk
  • 1 bouillonblokje

Ter afwerking: wat waterkers, pijnboompitten, croutons, ...

    Instructies

    • Snipper de ui, snij de broccoli in roosjes en schil en snij de pastinaken in kleine stukken.
    • Zet een soeppot op het vuur en voeg een eetlepel olie toe. Bak de ui voor 2-3 minuten glazig en voeg dan de broccoli en pastinaak toe.
    • Bak de groenten al roerend voor 3-4 minuten tot ze wat kleur krijgen.
    • Doe dan een 1,2 liter kokend water bij de groenten samen met het bouillonblokje.
    • Laat koken voor 15 minuten tot alle groenten gaar zijn.
    • Maak de soep glad met een staafmixer of in de blender en voeg dan de kokosmelk toe. Roer goed door.
    • Serveer met toppings naar keuze.